Sprawdzone opakowania dla gastronomii

Opakowania na pizze możemy podzielić na główne dwa typy. Najczęściej spotykane w Polsce są kartony kwadratowe a także trapezowe. Te pierwsze cechują się tym, iż posiadają podwójną ściankę jak również i wyjątkowo mocną tekturę.

Takie właściwości zapewniają solidność produktu a także stuprocentową niezawodność. Jak wiadomo nie wszystkie opakowania dobrze znoszą przewożenie ciepłej pizzy. Opakowania w tej specyficznej branży muszą radzić sobie z wyższymi temperaturami. Oprócz tego klasyczne opakowanie na pizze ma za zasadnicze zadanie dodatkowo utrzymywać jej optymalne ciepło przez znaczny czas.

pizza

Podobne zastosowania mają opakowania w kształcie trapezu. W zasadzie trudno odnaleźć jakieś bardziej znaczące różnice. Przede wszystkim chodzi o samą estetykę. Na obu typach popularne jest umieszczenie nadruków, których zadaniem jest efektywne wypromowanie pizzerii. Do ich wydruku trzeba użyć specjalistycznych metod. Nadruki tworzone są przede wszystkim takimi metodami jak: offset, flexo oraz sito.

Zaciekawił Cię tytuł tego artykułu? Koniecznie sprawdź opracowanie, tam znajdują się jeszcze bardziej interesujące rzeczy, naprawdę dobrze je przeczytać.

One wydają się być najwłaściwsze. Niezmiernie podobną charakterystykę mają opakowania cateringowe.

W dzisiejszych czasach wszechobecnej konkurencji, opakowania cateringowe mogą być elementem, który przeważy o tym, że potencjalny klient postawi właśnie na tą firmę, która dba o to, ażeby jej wyroby miały odpowiednią oprawę, odróżniającą się poczuciem dużej estetyki. Opakowania do cateringu dedykowane są do przeróżnych ciast czy też potraw. Między innymi opakowania na torty wykonane są przeważnie w litego papieru. Opakowanie takie nie jest klejone, tylko składane na zaczepy. Dzięki temu rozwiązaniu jest ono proste i eleganckie. Jest to niezmiernie optymalny wariant, który powoduje, że nasze opakowanie jest wygodne oraz pewne.

Opakowania cateringowe wykonane z litego kartonu najczęściej mają rączkę, która nadaję elegancji. Opakowania do cateringu tej klasy stosowane są do cateringu przy eleganckich eventach. Innym wariantem jest opakowanie do cateringu piętrowe, które jest bardziej nastawione na zapewnienie naszym daniom lub ciastom bezpieczeństwa w trakcie transportu z jednego miejsca w drugie.

Źródło: